با رشد شاخصهای بازار بورس بیشتر افراد با هر اندازه توان مالی دست به سرمایهگذاری میزنند. اما بیشتر این سرمایهگذاریها با شکست مواجه میشود یا حتی گاهاً منجر به نابود شدن سرمایه افراد در بازار بورس میشود. اشخاص برای سرمایهگذاری باید اطلاعات دقیق و کاملی از نحوه سرمایهگذاری و مدیریت سرمایه داشته باشند، چرا که پا گذاشتن به این عرصه ریسک زیادی به همراه خواهد داشت. مدیریت سرمایه چیست شاید این سوالی باشد که برای شما پیش آمده باشد، مدیریت سرمایه دانشی است که شخص سرمایهگذار براساس شخصیت و اهداف مالی خود تصمیم به سرمایهگذاری میکند. دانستن اینکه مدیریت سرمایه چیست نه تنها به بقای شما در بازار بورس کمک میکند بلکه باعث سودآوری و افزایش سرمایه شما میشود. در ادامه این مقاله قصد داریم به سوال اینکه مدیریت سرمایه چیست پاسخ دهیم و ارکان اصلی مدیریت سرمایه را برای شما عزیزان در بازارهای بورس و فارکس توضیح دهیم.
برچسب ها: ربات آربیتراژ و ربات آربیتراژ قطعا سودده و ثبت نام ربات آربیتراژ و سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران
مدیریت سرمایه چیست؟
مدریرت سرمایه یا مدیریت ریسک استراتژی است که معاملهکننده با توجه به دانش و مهارت سرمایهگذاری خود در جهت کسب بیشترین سود، اقدام به سرمایهگذاری میکند. هدف اصلی مدیریت کنترل ریسک و بقای سرمایهگذار در بازار بورس است که از این رو در برخی از منابع آموزشی از آن به عنوان مدیریت ریسک نیز نام برده میشود. درواقع مدیریت سرمایه به این معنا میباشد که شخص سرمایهگذار، برای بدست آوردن سود باید ریسک مشخصی را بپذیرد. حال برای جلوگیری و کاهش ریسک معاملات، سرمایهگذار میبایست بازده و ریسک احتمالی را پیش از شروع معامله حساب کند به گونهای که ضرر احتمالی نیز کم شود یا از بین برود. رعایت تعادل بین مقادیر ریسک و سود احتمالی سبب بقای سرمایهگذار در بازار، سودآوری و افزایش سرمایه او میشود. بنابراین نیاز است بدانید که چگونه سرمایه خود را براساس مدلها و روشهای سرمایهگذاری مدیریت کنید.
مدیریت سرمایه هر فرد با فرد دیگری متفاوت میباشد و هر فرد متناسب با دیدگاه سرمایهگذاری، شخصیت، سن، اهداف مالی و روحیات شخصی خود اقدام به سرمایهگذاری مینماید. بنابراین نمیتوان راهکار واحدی برای تمام معاملهگران بیان کرد و قواعد ریسکی هر فرد با فرد دیگری متفاوت است. به عنوان مثال افرادی به رویای پولدار شدن در مدت کمی وارد بازار سهام میشوند و اقدام به خرید سهام دلاری یا سهام غیردلاری میکنند؛ این افراد بدون این که اطلاعاتی در مورد سهام دلاری داشته باشند، شروع به خرید و فروش سهام میکنند. شاید بتوانند سودی از این کار کسب کنند اما زمانی نخواهد گذشت که سرمایه خود را به کلی از دست خواهند داد. زیرا مفهوم این که مدیریت سرمایه چیست را درک نکردهاند و بدون در نظر گرفتن ریسک به خرید و فروش سهام میپردازند.
بیشتر بخوانید: اوراق سلف چیست؟
مدیریت سرمایه در فارکس
مهمترین مهارت برای خرید و فروش سهام در بازار فارکس، مدیریت سرمایه در این بازار میباشد. سهام موجود در بازار فارکس به دلیل این که در سطح جهانی شکل میگیرند، دارای نوسانات زیادی میباشد و دانستن این که موضوع مدیریت سرمایه چیست در این بازار به شما کمک شایانی خواهد کرد. مدیریت سرمایه در فارکس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به طوری که بیشتر تریدرهای موفق در بازار فارکس رمز موفقیت خود را استفاده از یک سیستم مدیریت سرمایه مشخص در معاملات خود میدانند. لازم به ذکر است حتی بعد از محاسبه کردن مقدار بازدهی و ریسک معاملهای همه سرمایه خود را وارد معامله نکنید، هر چند آن مسئله نیز به این که تا چه مقدار ریسک پذیر هستید، برمیگردد.
بیشتر بخوانید: آموزش ارز دیجیتال
برترین استراتژیهای مدیرت سرمایه در فارکس
- مدیریت سرمایه درصدی
- ورود پله ای و خروج نقطهای
- ورود و خروج پله ای
مدیریت سرمایه در بورس
مدیریت سرمایه در بورس همانند مدیریت سرمایه در فارکس به سرمایهگذاران کمک میکند که ضررهای احتمالی موجود در معاملات را کاهش دهند. قبل از ورود به بازار بورس، هر سرمایهگذار میبایست به مدیریت سرمایه در بورس به خوبی مسلط باشد، چرا که دانستن این موضوع سبب افزایش سرمایه فرد میشود. ۳ اصل مهم وجود دارد که قبل از ورود به بازار بورس باید به آنها توجه شود.
- مدریت سرمایه
- کسب دانش و مهارت
- شناخت رفتارهای بازار
سرمایهگذار باید این ۳ اصل بالا که برای شروع و وارد شدن به بازار بورس برای سرمایهگذاری و موفقیت در آن نیاز است را رعایت کند، اگر یکی از آنها را نادیده بگیرد تنها چیری که نصیب او میشود، ضرر و زیان است. همچنین میتوانید مقاله اهرم یا لوریج چیست را مطالعه کنید تا درک بهتری از این موضوع پیدا کنید.
رکنهای اصلی مدیریت سرمایه چیست؟
همانطور که در بخش مدیریت سرمایه چیست گفتیم، فرمول و روش واحدی برای مدیریت سرمایه وجود ندارد. سرمایهگذار برای آن که معاملاتی اصولی و موفقیت آمیز داشته باشد باید شاخصهای مرسوم مربوط به آن را رعایت کند. ۵ رکن اصلی مدیریت سرمایه، ریسک، بازده، حجم معاملات، نسبت بازده به ریسک و نسبت افت سرمایه میباشد که رعایت کردن این اصول به سودآوری شما در بازارهای مالی منجر میشود.
بیشتر بخوانید: معرفی ۷ کتاب برتر برای شروع سرمایه گذاری
ریسک
ریسک به معنای ضرری احتمالی میباشد که سرمایهگذار برای رسیدن به سود بیشتر در معامله متحمل خواهد شد. در بازارهای مالی اجتناب کردن از ریسک غیرممکن است و فقط امکان کم کردن ضرر و زیان احتمالی براساس محاسباتی منطقی امکان پذیر میباشد. اغلب سرمایهگذاران با وسوسه شدن برای سود ببیشتر ریسک بیشتری را تحمل میکنند که گاهاً به ضرر آنها ختم میشود.
بیشتر بخوانید: آشنایی با فورک ها
بازده
سود خالص معاملات را بازده مینامند. بازده همانند ریسک به صورت درصدی حساب میشود که افزایش قیمت سهام و سود نقدی سالانه موجب افزایش مقدار بازده میشود. معیار مشخصی برای حساب کردن درصد بازده بهینه وجود ندارد، چرا که براساس دارایی و ریسک و نوسانات بازار متغیر است. کسب بازده مطلوب به مهارت سرمایهگذاران و دیدگاه سرمایهگذاری آنها بستگی دارد. جهت آشنایی با روشهای نوسانگیری، مقاله نوسان گیری چیست را مطالعه کنید.
حجم معاملات
واحدهای شمارش داراییها در بازارهای سرمایهگذاری متفاوت است و حجم معاملات به تعداد واحدهایی که سرمایهگذار از یک دارایی را خریداری کرده است، گفته میشود. وارد شدن به یک معامله با حجم بالا ریسک بالایی به همراه دارد و از طرفی بازدهی بیشتر نیز خواهد داشت. درواقع اگر پیشبینی شما درست باشد با توجه به حجم معاملاتی شما سود دریافت خواهید کرد و اگر غلط باشد، ضرر خواهید کرد. بنابراین تزریق کردن همه سرمایه خود به یک معامله، ممکن است عواقبی جبران نشدنی مانند از دست دادن سرمایه شما به همراه داشته باشد.
نسبت بازده به ریسک
نسبت بازده به ریسک باید پیش از سرمایهگذاری ارزیابی و محاسبه گردد، چرا که بیانگر میزان ارزشمندی سرمایهگذاری شما خواهد بود. بدترین حالت ممکن برای نسبت بازده به ریسک، برابر با عدد ۱ باشد و هر درصدی کمتر از این مقدار به ضرر سرمایهگذار در معاملات ختم شود.
نسبت افت سرمایه
نسبت افت سرمایه از اختلاف سرمایه قبلی سرمایهگذار، پیش از ورود به یک معامله و بعد از خارج شدن از آن معامله حساب میگردد. همه معاملهگران افت سرمایه را تجربه میکنند، که این با توجه به مهارت هر سرمایهگذار متغیر میباشد. به طورکلی مهترین اصل در بازارهای مالی حفظ بقا و مدیریت سرمایه میباشد.
جمع بندی
اطلاع داشتن از اصول و ارکان مدیریت سرمایه پیش از وارد شدن به معامله در بازارهای معاملاتی نظیر بورس و فارکس از افت سرمایه و نابود شدن سرمایه به یکباره جلوگیری میکند. لذا سرمایهگذارن میبایست ۵ رکن اصلی مدیریت سرمایه را فرا بگیرند و سپس به تزریق سرمایه در بازارهای مالی بپردازند. در این مقاله به توضیح این که مدیریت سرمایه چیست و مدیریت سرمایه در بازارهای مهمی همچون فارکس و بورس به چه صورت است و همچنین به اصلها و استراتژیهای این بازارهای مالی پرداختیم.
- ۰ ۰
- ۰ نظر